Φυσιολογικά

Άρχισαν από χθες το βράδυ, από τους επαγγελματίες του χώρου, δηλ τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, οι βαθυστόχαστες αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος,. Kατά την γνώμη μου, το χθεσινό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:      

    1ον. Θα ήταν παράλογο, σε συνθήκες χρεωκοπημένης χώρας, να ψηφιστούν τα κυβερνητικά κόμματα. Τα ποσοστά που έλαβαν η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι αν μη τι άλλο απολύτως φυσιολογικά.

    2ον. Το πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής ήταν αναμενόμενο λόγω της απογοήτευσης των πολιτών και τις αποστροφής του προς τους πολιτικούς.

    3ον. Η ψήφος προς τη αριστερά είναι και αυτή απολύτως φυσιολογική, διότι σε καταστάσεις οικονομικής κατάρρευσης οι ψηφοφόροι είναι διστακτικοί σε οποιαδήποτε φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και μείωση των κρατικών δαπανών.

    4ον. Η ψήφος προς την Χρυσή Αυγή , είναι απλά ψήφος οργής απέναντι στους ανεύθυνους και λαϊκιστές  πολιτικούς και δεν νομίζω ότι έχει πολιτικό υπόβαθρο.

     5ον. Και τελευταίο και καλύτερο είναι το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι Έλληνες προς την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι πολίτες της χώρας φώναξαν με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο προς τους δανειστές –δυνάστες  μας. Αφήστε μας να ζήσουμε όπως ζήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια. Μόνο που κανείς δεν φρόντισε να τους ενημερώσει ότι αφ ενός μεν δεν υπάρχει σάλιο ούτε δικό μας, ούτε και ξένο για να συνεχίσουμε την ζωή που κάναμε μέχρι σήμερα, αφ ετέρου δε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για να ζήσουμε έτσι όπως ζήσαμε ίσαμε τώρα έχουν  την πλήρη ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας.Χαίρετε.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s